Natúr bor, teljesen kénmentes Cabernet Franc. A zúzás klasszikusan, lábbal történt. Bogyózva nem volt. Utána kézzel került az 500 literes tartályba, ott erjedt ki a héj alatt. Nem volt préselve. 1 hónap után lett kisebb szitával, kézzel leszedve a héj, közben kézzel kicsit nyomkodtuk a szitán. Ez volt a préselés :-) . További 1 hónap durva seprőn érlelődés után lett átfejtve a bor vödörrel ügyesen, seprő felkavarása nélkül, egy másik tartályba.
Fantasztikusan természetes illatban és ízben is. piros és fekete gyümölcsök, fűszerek, és kis dohány dominálnak. Mivel nem volt hordóban, a tipikus Cabernet Franc jegyek még inkább érezhetőek. Kicsit sok még a tannin, de szépen kerekedik.
Közvetlenül csapról palackozva.
Spontán erjedt, szűretlenül és derítetlenül került palackba.
14-18 C fokon ajánljuk fogyasztani.
Alk.: kb. 12.5%