rólunk
Hiszünk a természetességben!
Családi pincészetünk jelenleg körülbelül 1.5 ha szőlőterülettel rendelkezik.
Hiszünk a természetességben!
Minden borunkat spontán erjesztünk, szűretlenül és derítetlenül palackozunk. Bármiféle adalékanyag alkalmazása kizárt, mustsűrítmény hozzáadását illetve savpótlást sem alkalmazunk.
2017 óta natúr borokat is készítünk, leginkább teljesen kénmentesen. (30 mg/l összkénig, ami nagyon minimális mennyiség, natúr bornak minősül a termék. Ugyanakkor a cél mindig a teljesen kénmentes bor elkészítése.)
Minden borunkat közvetlenül csapról palackozzuk.
Általában minimális a permetezés, 3-4 alkalom évente, kizárólag bordói lét használunk.
A fürtöket már szüret előtt, még a tőkéken leválogatjuk. A zúzás általában lábbal történik. Nem préselünk. A fehérborok esetén hagyományos faprést használunk, de a klasszikus préselés elmarad, csak kézzel megnyomkodjuk kicsit felülről a szőlőt. Vörösbor esetén még csak prést sem lát a szőlő. Így készülnek a boraink.
Igyekszünk azt adni, amit abban az évben a természettől kaptunk, kiegészítve persze mindezt a szakmai tudásunkkal és érzékünkkel, de sosem meghamisítva a természet adta évjárat alapvető adottságait.