rólunk

Gémesi András borász, tulajdonos
Gémesi András borász, tulajdonos

Hiszünk a természetességben!

Családi pincészetünk jelenleg körülbelül 1.5 ha szőlőterülettel rendelkezik.

Hiszünk a természetességben!

Minden borunkat spontán erjesztünk, szűretlenül és derítetlenül palackozunk. Bármiféle adalékanyag alkalmazása kizárt, mustsűrítmény hozzáadását illetve savpótlást sem alkalmazunk.

2017 óta natúr borokat is készítünk, leginkább teljesen kénmentesen. (30 mg/l összkénig, ami nagyon minimális mennyiség, natúr bornak minősül a termék. Ugyanakkor a cél mindig a teljesen kénmentes bor elkészítése.)

Minden borunkat közvetlenül csapról palackozzuk.

Általában minimális a permetezés, 3-4 alkalom évente, kizárólag bordói lét használunk.

A fürtöket már szüret előtt, még a tőkéken leválogatjuk. A zúzás általában lábbal történik. Nem préselünk. A fehérborok esetén hagyományos faprést használunk, de a klasszikus préselés elmarad, csak kézzel megnyomkodjuk kicsit felülről a szőlőt. Vörösbor esetén még csak prést sem lát a szőlő. Így készülnek a boraink.

Igyekszünk azt adni, amit abban az évben a természettől kaptunk, kiegészítve persze mindezt a szakmai tudásunkkal és érzékünkkel, de sosem meghamisítva a természet adta évjárat alapvető adottságait.