Szent György-hegyi Olaszrizling 2019
Harmonikus, elegáns Olaszrizling 2019-ből árnyalatnyi hordóhasználattal. A 300 literes Kádár hordó harmadtöltésű volt már, ezért a hordós jegyek kifinomultak, nem fedik el a gyümölcsöt, hanem hozzáadnak.
Harmonikus, elegáns Olaszrizling 2019-ből árnyalatnyi hordóhasználattal. A 300 literes Kádár hordó harmadtöltésű volt már, ezért a hordós jegyek kifinomultak, nem fedik el a gyümölcsöt, hanem hozzáadnak.
A H4 testvére. Gyümölcsös, enyhén hordós, elegáns és mégis komplex Olaszrizling a Szent György-hegy délkeleti lejtőjéről, ahol a bazaltos, vulkanikus talaj dominál. Pontosan ugyanúgy készült, mint a testvére, csak másik hordóban érlelődött. Ez egy negyed töltésű hordó, így kevésbé dominálnak a hordós jegyek, inkább a gyümölcsé a főszerep. Spontán erjedt, szűretlenül került palackozásra. Alk.: 12.5%
Egy natúr Olaszrizling Szent György-hegyről, teljesen kénmentes. Kései szüret mellett döntöttem, október végén szedtük. A savak gyönyörűen megmaradtak, a bogyók koncentrálódtak. Igen komplex, magas beltartalmú bor, ami tartályban erjedt és érlelődött. Spontán erjedés, szűretlen és derítetlen. Csapról kézzel palackozva. Alk.: 14%
Ez a borunk két Olaszrizling tétel házasítása két szüreti időpontból, a Badacsonyi Borvidékről, vulkanikus talajról. Az egyik tétel esetén erőteljesen hozamkorlátozott, kicsit túlérett fürtöket szüreteltünk, ami acéltartályban, finom seprőn erjedt és érlelődött. A másik tétel nagyon kicsit teljes érés előtt lett szüretelve, élénk savtartalommal és gyümölcs érzettel, durva seprőn erjedt és hordóban érlelődött majdnem egy évig. Ennek köszönhetően a házasítás eredménye egy rendkívül komplex bor. Kifinomult és markáns jegyek hullámzása már kisimult, szinte légiessé vált. Most ért a csúcsra. Kellemes hordós aromák hullámoznak együtt a még mindig friss gyümölcsösséggel. Nagyon szép bor. Pár perc szellőztetést meghálál! Közvetlenül a csapról palackozva. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen tétel. 16-18 C fokon ajánljuk fogyasztani. Alk.: 13%
Natúr bor, teljesen kénmentes Cabernet Franc. A zúzás klasszikusan, lábbal történt. Bogyózva nem volt. Utána kézzel került az 500 literes tartályba, ott erjedt ki a héj alatt. Nem volt préselve. 1 hónap után lett kisebb szitával, kézzel leszedve a héj, közben kézzel kicsit nyomkodtuk a szitán. Ez volt a préselés :-) . További 1 hónap durva seprőn érlelődés után lett átfejtve a bor vödörrel ügyesen, seprő felkavarása nélkül, egy másik tartályba. Fantasztikusan természetes illatban és ízben is. piros és fekete gyümölcsök, fűszerek, és kis dohány dominálnak. Mivel nem volt hordóban, a tipikus Cabernet Franc jegyek még inkább érezhetőek. Kicsit sok még a tannin, de szépen kerekedik. Közvetlenül csapról palackozva. Spontán erjedt, szűretlenül és derítetlenül került palackba. 14-18 C fokon ajánljuk fogyasztani. Alk.: kb. 12.5%
Tartályban durva seprőn illetve finom seprőn erjedt Olaszrizlingek házasítása a Badacsonyi Borvidékről. Fejtés után további 8 hónapot érlelődött 300 literes és 225 literes Kádár hordókban. Ez a tétel volt véleményem szerint a legszebb a hordók közül, egy 300 literes másodtöltésű Kádár hordó. Ezt külön palackoztam. Nagyon elegáns, testes de mégis légies Olaszrizling kifinomult hordóhasználattal. Közvetlenül csapról palackozva. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen tétel. 16-20 C fokon ajánljuk fogyasztani. Alk.: kb. 13%
300 literes új Kádár hordóban erjedt ki ez az Olaszrizling és benne is maradt, azaz durva seprőn érlelődött további 4 hónapig. Ezután került tartályba, ahol tovább pihent és tisztult és innen is lett lepalackozva. A Badacsony mellől, a Szent György-hegy déli lejtőiről, javarészt a Lovasi dűlőről származó tétel. A hordós erjesztésnek köszönhetően elegáns krémesség öleli körül a komoly testet és savakat. Még mindig nincs a csúcson, további érlelési potenciállal rendelkezik (kóstolva 2024.11.10), de már most is élvezet meginni. Rendkívül komplex, mégis elegáns bor kifinomult, de most még határozott hordós jegyekkel, melyek idővel belesimulnak a gyümölcsaromákba és a vulkanikus talajnak köszönhető ásványosságba. Jelenleg talán a legszebb borunk a 2017-es mellett. Pár perc szellőztetést meghálál! Közvetlenül csapról palackozva. Spontán erjedt, szűretlenül, derítetlenül került palackba. 16-18 C fokon ajánljuk fogyasztani. Alk.: kb. 13%
Teljesen kénmentes, natúr bor. Tartályban erjedt spontán majd ugyanott érlelődött durvaseprőn 6 hónapon át. 2 hónap héjon. Friss, teljesen felszabadult fűszeres, gyümölcsös Cabernet jegyek, elegáns textúra. Picit még tanninos, de jól áll neki. Szűretlen, derítetlen, csapról palackozva. Alk.: 12.5%
Kénmentes, édes natúr bor aszús szemekből. 2022 egy ritka év volt a hegyen. Szeptemberben hetente jött egy komolyabb eső, majd erőteljes napsütés és köd. Az Olaszrizling pedig megmutatta mire képes ilyenkor: tökéletes, hibátlan botritiszesedésre! Szüretkor nagyjából fele-fele arányban voltak a botritiszes és az egészséges szemek, a magas cukorfok mellett pedig erőteljesen megmaradtak a savak is a bogyóban. A végeredmény pedig egy kénmentes, komplex nagyon izgalmas édes bor. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen, csapról palackozva. Alk.: kb. 16%
Elegáns Szürkebarát a Szent György-hegy nyugati lejtőjéről, egy pici ültetvényünkről. Tartályban erjedt spontán majd ugyanitt érlelődött durva seprőn 2 hónapig. Utána vödörrel óvatosan fejtve került másik tartályba, majd csapról palackba. Nagyon szép savak, elegáns vonalvezetés, intenzív lecsengés. Szűretlen, derítetlen, csapról kézzel palackozva. Alk.: 13%
Natúr bor, szinte kénmentes bor, Olaszrizlingből. Vörösborhoz hasonló eljárással készített fehérbor a narancsbor. Viszont mi a héj mindössze kb. 10% tettük a mustra, így kevésbé intenzíven jelentkezik a tannin illetve egyéb, a héjból kierjedő és kiázó anyagok. Tartályban, durva seprőn erjedt és érlelődött további 2 hónapot. Dűlő szelektált tétel Badacsony mellől, a Szent György-hegy déli lejtőjéről, a Lovasi dűlőből. Rendkívül komplex, sűrű textúrájú bor, hatalmas testtel és intenzitással. Minimális összkénnel rendelkezik. (30mg/l) Közvetlenül csapról palackozva. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen tétel. 20-22 C fokon ajánljuk fogyasztani. Alk.: 14.5%
Natúr bor minimális, 20 mg összkénnel a Badacsonyi Borvidékről, Szent György-hegyről. Komplex, mégis elegáns tétel. Két hónapot volt héjon, acéltartályban erjedt és érlelődött. Komoly test, kiemelkedő fajtajelleg. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen, csapról palackozva. Alk.: kb. 13%
Teljesen kénmentes natúr bor a Badacsonyi Borvidékről, Szent György-hegyről. Tartályban erjedt spontán, ugyanott érlelődött durvaseprőn 9 hónapon át. 3 hónap héjon. Érett, fűszeres, dohányos jegyek, szép savak, krémes textúra, komoly test. Szűretlen, derítetlen, csapról kézzel palackozva. Alk.: 13%
A termékeink kiszállítását a GLS illetve a DPD futárszolgálatok végzik, sajna nem ezzel az autóval :)
A szállítási díj palackszámtól függően 2000-3000 Ft között.
A kiszállítás a megrendelést követő 2-4. munkanap, a 17.00-ig leadott rendelések esetén.
A megrendelés kifizetése utánvéttel vagy banki átutalással történhet.
A megrendelt termékek személyesen is átvehetők pincészetünknél.
Webáruházunkban natúr borok is találhatóak. Natúr borok esetén érdemes jobban odafigyelni a tárolásra és a szállításra is. Bár natúr boraink struktúrája markáns, emiatt a szállítást és a tárolást viszonylag jól bírják, de javasoljuk a 12 - 16 C fok közötti tárolást, szállításkor pedig érdemes a napsütéstől védeni a borokat.
Amennyiben bővebben szeretne megismerkedni valamelyik borunkkal, kérjük kattintson az adott termékre. A részletes borleírás és egyéb adatok ott fognak megjelenni.
Köszönjük az érdeklődését, kellemes nézelődést, vásárlást kívánunk!
Lázár Helén/Gémesi András